Monday, April 11, 2016

Cheesecake sedap guna 3 Bahan Jerr


Tengok cheesecake... *Drooling.

Haish awat sedap sangat.. Sini dah la susah jumpa kedai kek. Yang ada pun, faham-faham je la..
Luckily ada resipi ini.. Senang ja. Tak perlu banyak-banyak bahan...

Nak tahu cara untuk buat cheesecake ni boleh klik video di bawah..





video

Make things easier for me...

Dalam banyak-banyak perkara selain reading dan doing DIY. Hana suka memasak.. Biarla tak pandai mana pun..


Google..gooler..googling... haha.

Disebabkan tak pandai masak jadi selalu la Google menjadi sumber rujukan.. Zaman sekarang senang je. Nak makan apa taip saja.. Tak perlu susah-susah nak tunggu keluar pergi kedai buku dulu baru beli buku masakan dan boleh memasak...  Taip saja 'Resipi Ayam Masak Merah Mudah' hihi.. * selalunya pilih yang simple-simple sahaja.. Sebab disini kekangan nak cari bahan-bahan... So, daripada resipi yang ada 8 bahan untuk masak ayam merah, mungkin kita dapat jumpa yang guna 5 bahan ja.. Tapi zup zap zup jadi sedap juga ayam masak merah yang anda buat.. Lagipun, simple is better.. haha


Selalu juga time online FB jumpa resipi yang memikat hati. Dan rasa mampu buat dan akan buat masa ke depan-depa nanti.. Terus like dan share.. (berpuluh rasanya..eh da beratus rasanya share) .
Mudah kan?

Tapi....
Selalu ja time nak masak tu, nak cari semula resipi. Jenuh scroll turun (*jenuh = penat. Bahasa Kedah.) Susah juga la.. time nak masak tu baru nak online FB memang tak akan la...nak tunggu screenshot sempat semangat dan mood memasak hilang...

Jadi, timbul idea untuk masukkan dalam blog.. Hana akan creditkan kepada owner asal resipi dan gambar.. Sebab bila di blog senang sikit Hana nak cari dan guna. Klik tag resipi keluar la... Minta dihalalkan ilmu yang dikongsi..InsyaAllah, semoga bertambah saham akhirat owner resipi sebab sharekan ilmu yang bermanfaat....

Bestnya... selagi mana orang guna dan masak-masak makanan.. selagi tu la tak putus pahala masuk ibarat macam masuk duit dalam tabung...


InsyaAllah.. Harap dengan share resipi disini makin senang la nak cari. Dan semoga dapat la masak-masak selalu..yeay.... Nanti kalau korunk nak resipi boleh ja klik kat resipi. Senang sikit... Boleh ja klik di resipi..

Moga satu hari nanti Hana pun pandai masak macam orang lain. hihi.. Food lover mesti la kena pandai kan.. hahaha..

ok. Nanti Hana akan datang tulis-tulis sini lagi.









Monday, April 4, 2016

Dont worry



Allah dah susun cantik perjalanan hidup kita. 

Jadi jangan risau. Percaya kepada Dia. Jika selalu time naik belon kita percaya kepada pilot.. untuk bawa kita ke destinasi

then, why not you trust Him, Allah the Al-Mighty....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.