Monday, December 26, 2011

:: Shanghai Trip ::

asslammualaikum wbt.. Alhamdulillah, today is lovely day. and yet i'm waiting for a call.
A call for a trip to Shanghai. hehe.. just kidding. dont take it serious. :) with a few days left before the school start seems to be impossible for me to actually go for a trip to Shanghai. Or is it possible? Entahlah... Only He the All Mighty..

Actually, my brother is the real one who went for a trip there. Got work to be done. :) not for holidays or honeymoon. But seriously, at that time China is snowy as the Christmas season is around the corner. jadi, of course sangat-sangat sejuk la sana.

so, tak nak cakap panjang-panjang lagi.. lets have a look on a place called "Shanghai"...





:: Baiknya Dia ::

 

Assalammualaikum.. lama rasanya tidak menjengahke sini. rindu pula. sayang pula pada belog yang makin bersawang ini. da lama ditinggalkan. hhehehe

ok.ok. enough of this mengarut things. time to sharpen my english back. InsyaAllah, i'll try. if there's a mistakes or somethin to help me improve, comments and suggestions are welcome. ok. For today, i just like to share something. Are you nice in treating people or you get someone's kindness. i'm sure we do.  And sometimes eventhough things that happened to us has been such a long time, we still having thought about it and sometime talked about it. 

"si A has helped me in my exam and now alhamdulillah i manage to  get 4.00"
"things get easier when B around, it helps alot."

and these continues.....


but have you ever had a thought on how kind He ( Allah ) is to us. ..

when we are hungry , He gave us food (through somebody or something)

when we slept, He take care of us..

when we forget, He reminds us..

and when we felt lonely He always be there and cheerish our life...


I love Allah


see, the  real significant of kindness. but most of us are forget to be thankful or saying Alhamdulillah...
so, starting from now, be thankful on what you get and say Alhamdulillah....


:: Iphone S4 ::


last night talking all along.... and up above is something on latest gadget.
Awesome...

Wednesday, December 7, 2011

:: Birthday Preps. ::

salam... Rindu pula untuk mencoret cerita di sini.


11.12.11
very nice squence right?? yeah! This actually means a lot of things to me. It is a birthday of someone special in my life. Really special. I means really2. cant be described by words. I'm writing this earlier as i'm afraid thati cant be onlining for a few days after this. *tak ley online pun takut jga ke? hehe..

Takde la.. Actually i'm writing this entry to actually wishing her, my bfTJ, bukan boyfriend Taylor Jude tau, tapi Best Friend till Jannah. :) InsyaAllah..




Birthday present? 
DOne.



Birthday wishes ? 
DONE. otw to be compile. *er, wishes apa yang sampai kena compile nih? hehe
its a secret.


Birtday card ? 
In the process, reallywish can be settle on time :)


wish me luck!!

thats all what i want to write for this entry. :P sorry for making you guys read it.

Sunday, December 4, 2011

:: You know what ::

this is my best friend.

Love you my friend. Hope everything is well. :) 
Keep in touch .

:: malam ini ::

Assalamualaikum.. apa khabar semua ? Mga semua dilimpahi rahmat oleh yang Maha Esa.
Entah kenapa malam ini tiba-tiba terasa ingin meluahkan sesuatu di sini. Akhirnya sekali lagi jari-jariku berlari laju di atas papan kekunci. Mahu mencoretkan segala rasa yang sudah lama dipendam dan kini bakal diluahkan... *phew.. amat puitis.. hehehe.. teringat masa mula-mula berjinak dengan dunia penulisan. beginilah setiap kali gaya bahasa yang digunakan . ada kesekemaannya, ada keunikkannya, dan ada keindahannya. Bahasa itu memang indah andai kita pandai mengolahnya. Begitu juga dengan kehidupan, bila kita pandai menanganinya...

Allah, Dia yang Maha Kuasa dan Maha Mengetahui


Hidup tak kan pernah sunyi daripada ujian dan masalah. Tetapi semuanya itu tidak pernah mustahil untuk kita tangani... Sentiasa positif. ya. Be a positif person and always look a half-full glass not a half-empty. boleh lihat entry ini. This is actually an important things to be remember.

Sememangnya kita tidak akan pernah terlepas daripada hasad manusia yang ingin menjatuhkan kita, godaan syaitan yang terus-terus menggoda kita melakukan kemungkaran dan maksiat.. tapi kita harus ingat satu perkara, apa yang ana pelajari dari pembacaan dan nasihat ibubapa serta kawan2.."KUATKAN DALAMAN (IMAN), INSYAALLAH KUAT HADAPI SEGALANYA"

manusia tak pernah terlepas daripada mempunyai satu perasaan. "Membandingkan" yup. ana akui. Because sometimes me too.
"She's prettier than me, i'm?"
"Why is she quiet today, does she hates me? "
"She has new iphone, why cant i?"

have you guys face this, or at least have a feeling like this.. Nope? Once? Two times? Often?
hurm.kadang-kadang kita merasa resah dan tidak senang duduk apabila melihat kesenangan orang lain? um.. sadly it means our "HATI" is sick, and it need to be treated which is by "ZIKRULLAH" and also AL-QURAN. InsyaAllah..apply this in our daily life. By His will, everything will make you feel at ease.

i once been in a very difficult situation. and i almost give up. but when i hear this from someone, i try. try and try. Alhamdulillah..slowly one after one is settled.

And have you face difficulties and sometimes we always asked "WHY ME??".. Remember this my friend, everything happened because of His will.

Allah tidak akan pernah menguji seseorang itu jika bukan kerana Dia sayang kepadanya.
Dia ingin menguji sejauhmanakah tahap keimanan kita kepadaNya..

Iman has up and down. And maybe this, will helps us boost our iman to the highest level. InsyaAllah.
If everything happened, redha!! When we're done something. Tawakal!! and let everything to Him 

Tawakkal yang mana manusia bergantung kepada Allah tiada apa lagi yang mampu menghalangnya. Tawakkal orang yang bulat menyerahkan segala urusan kepada Allah, Allah pasti akan mendatangkan rezeki yang tidak disangka-sangkakan. Dia mungkin berikhtiar, tapi bulat tawakkalnya kepada Allah, Allah pasti memberi jalan keluar tanpa disangka-sangka, pasti!

Friday, December 2, 2011

:: Bersyukurlah ::

salam. selamat pagi. Alhamdulillah.. nyamannya udara pagi. it feels so lazy to get up from bed. i am grateful for having this chance once again to breathe and live..

i saw one of my friend post this:

~Ketika kita bangun pagi ini..mungkin ada insan yang bernafas untuk terakhir kali malam tadi..Bersyukurlah kita diberi pluang melewati Hari Baru ini sekali lagi untuk bertaqwa padaNYA..

~Setiap kali kamu bangun pagi, tanyalah dirimu mengapa kamu masih hidup? Jika jawapanmu kerana sihat, itu salah kerana ramai org sihat yg mati..Jika jawapanmu kerana muda, itu juga salah kerana ramai org muda yg mati..Jawapannya adalah kerana ALLAH memberikan mu peluang utk BERTAUBAT..~

Thanks dear. Hope you dont mind i share it here.  Sharing is caring!! :)

:: A different one ::

salam. How are you reader? Hopefully everything is well. Its December already. and still i am grateful for still having the opportunity given by Him, Allah s.w.t to actually keep on with my duties as His servant. Dakwah.

Okay. Actually, i just want to share you a story. Alhamdulillah, after been recover from fever, i am glad that i've lost nothin. Sakit itu kan kafarah dosa. Allah gives us pain and test to test our 'Iman'. Thats what i kept telling myself to. Even there's no one, friends that asking for how i was. I am grateful cause at least i know that i'm not lonely eventhough sometimes i felt i was :P. Now, i am more stronger and tougher as past gave me a lesson.

when i was online, i saw someone on skype and i greet with 'salam'. and yes, my salam was replied. :)
after talking and asking how he/she was, life, study, than we talking about life and challenges in it. he/she told me that its winter now. so, i'm quite envy with him/her. :P wait till me get there.

then......
friend : "whenever you feel lonely, always remember that there's still Allah be with you. Forever and always. so, fafa  kena cepat sihat dan kuat supaya dapat gunakan nikmat kesihatan yang Dia bagi untuk menjalankan dakwah pada jalan Dia".

me : yup, i know and i will. but sometimes kan, fafa tak faham kenapa manusia ini selalu menyakitkan yang lain. kadang2 tu lebih sedih lagi when one of your best friend stebbed on your back. (*new topik)

friend : urm.. payah nak cakap if you still have your thinking (point of view). just consider you were in his/her shoes. Kalau macam tu, you will have another p.o.v, and this will make you happier and feels better.

me : i used to be a positive-minded one. tapi now....

friend : i know. Time change a person. and sometimes it happened to me too. but for me, i believe that we're the one who chose to be different or just be yourself. If you choose to be the same person, make sure you can do better. if you want to be a great person , hit it babe!!

me : hehehe...it's funny bila teringat the 'strict and skema' you. :P

friend : yes.. not only me, you too. kita 2x 5 jea.

me: erk, tu jadinya 10. *maths teacher :P

friend : cmni fafa. life as a teenager is normal like what you're having for now. Fight,love, friendship. Semua-semua tu sebenarnya adalah pinjaman. you need to bear that.
If you're having sad time or having fight into someone that you really never ever thought that you would ...
jp. here.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: 

“Manusia yang paling dikasihi Allah ialah orang yang memberi manfaat kepada orang lain dan amalan yang paling disukai oleh Allah ialah menggembirakan hati orang-orang Islam atau menghilangkan kesusahan daripadanya atau menunaikan keperluan hidupnya di dunia atau memberi makan orang yang lapar. Perjalananku bersama saudaraku yang muslim untuk menunaikan hajatnya, adalah lebih aku sukai daripada aku beriktikaf di dalam masjid ini selama sebulan, dan sesiapa yang menahan kemarahannya sekalipun ia mampu untuk membalasnya nescaya Allah akan memenuhi keredhaannya di dalam hatinya pada hari Qiamat, dan sesiapa yang berjalan bersama-sama saudaranya yang Islam untuk menunaikan hajat saudaranya itu hinggalah selesai hajatnya nescaya Allah akan tetapkan kakinya(ketika melalui pada hari Qiamat) dan sesungguhnya akhlak yang buruk akan merosakkan amalan seperti cuka merosakkan madu.”

someway somehow, when i feel like to marah or apa-apa. i just read this back and have a reflection of what i just did.

me : Thanks. Hope it helps.

Friend : i hope too. moga dapat tolong fafa to arhieve your vission and mission. 'seacrh for mardhotillah'.

me: eh, cmne tau nih? 

friend : epilog insan? hehehe.. i'm stalking your blog now.

me : owh, stalker.. STALKER :P. bahaya2.. k2.. i gtg. still hve dizziness.. and i'm back to Zzzz..

friend : fafa..fafa... you never change. my funny and sweet one. :D..

me : haha.. sweet? :P 

and there how we end the talk. :)
i felt a lot better now. No more those thinking even though the matter is still not be solved yet. but for now... i'm taking a rest and hopefully..He'll show me the way. Insya Allah..

i want to share this video : it motivates me alot. :)



'Jangan mengejar cita-cita.kita mengejar makna. kerana cita-cita pandangan manusia. makna pandangan Allah." -Dr Muhaya



p/s : nice talking to you and i miss you so much. Cant wait for you to get back to malaysia...

:: ItsDecember::

make This December a blessing to me.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.