Saturday, August 28, 2010

y.o.u.a.r.e.n.o.t.m.y.f.r.i.e.n.d.b.u.t.m.y.s.a.h.a.b.a.t



Where are you know
When I need you the most
Why don't you take my hand,
I wanna be close
Take my hand and walk with me, 

Where are you now?
When nothing's going right
Where are you now
I can't see the light
So take my hand and walk with me

Show me what to be,
I need you to set me free,

I need you to tell me
i need you to correct what i'm wrong


Where are you now
and why are we far apart
even not in a distance but far in our heart

I feel all alone



i miss you


i wish she knows,
of how badly i miss to hear her voice and laughter,
i wish she knows,
how sorry i am for make her upset,
i wish she knows,
what i make is for our good,
i wish she knows,
i didnt mean to make her worry,
i wish she knows,
that i feel so fool when we get into fight,
i wish she knows,
how foolish i am to let feeling get into ryte,
i wish she knows,
her life is personal and i'm sorry to be disturbance,
i wish she knows,
that i am not conquering her life,
i wish she knows,
that she's free to be with somebody and are not always need to be with me,
i wish she knows ,
that i will be alright,
i wish she knows that,
i still love her even we always get into fight..
I wish she knows,
that i love her with all my heart
because she is my friends and my S.A.H.A.B.A.T

Lets Heals it back to normal~



It's so hard to explain

What I'm feeling
But I guess it's ok
Cause I'll keep believing
There's something deep inside
Something that's calling
It's calling you and I
It's taking us up high

Healing, a simple act of kindness brings such meaning
A smile can change a life let's start believing
And feeling, let's start healing
Heal and you will be healed
Break every border
Give and you will receive
                                      It's Nature's order
.y.o.u.a.n.d.i.l.e.t.s.m.a.k.e.t.h.i.n.g.s.b.a.c.k.t.o.g.e.t.h.e.r.
There is a hidden force
Pulling us closer
It's pulling you and I
It's pulling us up high
Healing, a simple act of kindness brings such meaning
A Smile can change a life let's start believing
And feeling, let's start healing
Hearts in the hand of another heart and in God's hand are all hearts

An eye takes care of another eye and from God's eye nothing hides
Seek only to give and you'll receive

So, heal and you will be healed

an email from my fren..

an email from *******@yahoo.com
for you, maybe you feel like life is all about friends kan? but then i use to be in a situation when friends are no longer the one who always i find to... but after all that had happened, i hope you read this and take a lesson out of it fafa.....and i'm sorry for what had happened in maresmawi.....



"Sayang, sayang... kenapa kita tak pernah keluar berdua?
Tengok diorang tu, pergi mana-mana pun berdua je, sweet kan? Kenapa kita tak macam tu?
Kawan honey kan, nak pergi mana-mana mesti boyfriend dia temankan. Bukan setakat PAUN, nak pergi ‘potostet' pun boyfriend dia temankan. Sweet sangat! Romantic couple! Kan? Kan sayang kan? Mesti diorang tak pernah gaduh, sweetnyeee.....
Kenapa sayang tak nak keluar dengan honey,teman honey jalan-jalan, shopping... tak macam boyfriend lain buat kat girlfriend diorang? Sayang malu keluar dengan honey ek? Honey tau la honey tak cantik.... Hmm...."

***IKLAN ABIS, TAPI SEBAB TAK SANGGUP TENGOK CERITA TERSEBUT, TUKARCHANNEL***



"Ustaz, boleh tak sebenarnya lelaki dan perempuan keluar berdua? Tak kisahlah diorangcouple ataupun tidak. Boleh tak? Keluar sebab ada urusan kerja ke, saja-saja ke, tapi tak buat apa-apa. Means tak sentuh-sentuh, just borak-borak je..."

"Hmm... Drama sebelah tadi pun cerita pasal lelaki perempuan keluar berdua jugak".

**** PENONTON TERCENGANG! ****


"Oklah, oklah, ustaz jawab insyaAllah...
Tapi kamu nak ustaz jawab ikut ilmu ke nafsu ke exclusive?"
"Exclusive hape plak tu ustaz?"
"Ok satu-satu ye? Mula-mula,jawapan ikut nafsu dulu. Kalau ikut nafsu, EH, MESTILA BOLEH! BUKAN BUAT APA-APA PUN KAN??!!!?"
"Astaghfirullah terkejut saya, ustaz ni...."
"Hehe... mestila boleh. Kata kamu tadi diorang tak buat apa-apa pun kan? Takpelah, takkan tak boleh keluar berdua kot, nak pergi makan-makan ke, apa ke, ye dak? Lagi pulak kalau ada kerja, ada urusan, apa salahnya berdua, bukannya cakap benda bukan-bukan pun... kan?"

"Err, ustaz tanya saya ke tu? saya nak jawab apa ni? Blurr kejap, heh...."
"Tapi kalau jawab ikut ilmu, Nabi Muhammad SAW ajar kita untuk ‘berjaga-jaga' dalam perhubungan antara lelaki perempuan. Didalam pergaulan sehari-hari antara lelaki dan perempuan. Disebut dalam bab muamalat, ikhtilat. Dalam satu hadith sahih,

Daripada Ibnu Abbas r.a. berkata: Saya mendengar Rasulullah SAW bersabda: "Janganlah seorang lelaki berdua-duaan (khalwat) dengan wanita kecuali bersama mahramnya". 

(Hadis Riwayat Bukhari & Muslim)

Di dalam riwayat yang lain,
Daripada Jabir bin Samurah berkata: Rasulullah SAW bersabda: "Janganlah salah seorang daripada kalian berdua-duaan dengan seorang wanita, kerana syaitan akan menjadi ketiganya". 

(Hadis Riwayat Ahmad &Tirmidzi dengan sanad yang sahih)

Di dalam surah An-Nur surah yang ke 24 ayat yang ke 30 Allah bagitau,
Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat."

Ayat lepas tu Allah nasihat kaum Hawa pula untuk menjaga pandangan....
"Sedangkan Aisyah, yang digelar Ummul Mukminin, ibu orang-orang mukmin, pun menggunakan tabir untuk menyampaikan ilmu pada para sahabat yang lelaki setelah kewafatan nabi. Para sahabat yang mempunyai iman setinggi gunung, pun mengambil langkah ‘berjaga-jaga' dalam perhubungan antara lelaki perempuan. Bukan menyuruh bertabir, tetapi ‘berjaga-jaga' dengan mengelakkan dari ‘berdua'. Kerana lelaki di zaman sekarang tidaklah lebih hebat dari para sahabat, perempuan pula tidaklah setanding iman Aisyah".

"Berdua pasti akan ada yang ketiga. Syaitan tidak menghasut playboy sahaja, ulama' pun tidak terkecuali. Cuba bagi seorang perempuan duduk dengan seorang ulama'. Mampu beliau tahan 'fitrah'nya selama setahun? Sebulan? Seminggu? Sehari pun masih ragu-ragu jika tiada ikatan yang halal".

"Kalau jawab ikut ‘exclusive', Allah nasihatkan jangan mendekati zina bukan bermaksud jangan berbuat zina. Tetapi Allah bermaksud, jangan ‘pergi ke arahnya'. Sebab? Yang pertama, kamu akan cenderung melakukan zina. Sebab yang kedua,adalah kerana itu akan menimbulkan fitnah". 
Cakap-cakap orang...
Apa kata orang bila nampak lelaki perempuan berdua?
Apa terdetik di hati orang yang melihat mereka berdua?
Adakah orang akan tahu mereka berbincang tentang apa?
Adakah orang akan sangka mereka cuma berbual sahaja?

"Yang baik akan bersangka baik dengan mereka, ‘mungkin hal persatuan agaknya'...
Tetapi yang tidak baik, apa yang difikirkan mereka?
Inilah yang Allah nak elakkan, ‘peluang-peluang' untuk orang mengata.' Peluang-peluang' untuk orang berdusta. ‘Peluang-peluang' inilah FITNAH".

"Fitnah ini tidak memberi kesan pada lelaki.
But women? Kita bercakap soal ‘exclusive'. Seorang perempuan, adalah seperti mutiara yang tersimpan kemas. Mahu menikmati ketenangannya, menyentuh emosinya, mendengar kemanjaannya, merasakan kelembutannya, HARUS NIKAH DULU!"

"Kenapa ustaz kata lelaki tidak terkesan dengan fitnah ini? Kerana lelaki bebas untuk‘touch n go' ". 
Sudah jemu? Terpulang untuk tinggalkan, cari sahaja alasan, asalkan dapat yang baru. Yang lama konon-konon masih sayang, tapi di hadapan teman-temannya???
"Perempuan tu ke? Ooh... aku pernah keluar berdua dengan dia dulu. Teman dia pergi shopping."
"Perempuan tu? Alah, senang je nak ajak dia keluar, aku pernah keluar dengan dia dulu..."
"Perempuan tu ke? Haha... Aku dah pernah rasa dah..."
"Perempuan tu? Alah, dia minat aku dulu."
"Perempuan tu??? Nampak je baik tu, bekas aku je dulu tu..."

" EVEN DIA TIPU DAN REKA CERITA SEKALIPUN KAWAN-KAWANNYA BUKANNYA TAHU! "
"Di mana kaum hawa ketika itu untuk membela diri dan martabat??
Di mana maruah, hak exclusive seorang suami terhadap isteri jika sudah begitu nilai diri?
Lelaki... Di depan sahabat tunjuk hebat, konon dialah lelaki terdahsyat, pernah mencairkan wanita-wanita memikat.
Perempuan... Biar dikerat empat, lelaki tersayang itulah yang paling jujur dan hebat.
Perempuan... Biar dikerat empat, ‘kawan baik' itulah tempat dia curhat.
Perempuan... Biar dikerat empat, sering terlupa mana mimpi mana hakikat.

Lelaki selagi belum jadi suami tetap ada peluang untuk ‘berpisah'.
Kalau ditakdirkan berpisah, badan mahupun ruh, apa tinggal untuk bakal suami?
‘Sayang'? Dah bagi kat boyfriend.
‘Keluar berdua'? Dah bagi kat kawan study group.
‘Suara bangun tidur'? Dah bagi kat abang angkat.
Body'? Malasnya nak tutup-tutup, rimasnya pakai baju longgar-longgar.
‘Muka makeup'? Tiap-tiap kali dinner kot??? "


**** TERASA PEDAS, TUKAR CHANNEL ****

"Sayang sayang..... sayang sayang sayang?"
" Of course sayang.....sayang saaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang sayang!"
(Erk....???? Apakah? Gastric juice is over secreted, help!!! )

**** TUKAR CHANNEL BALIK ****

"Amatlah rugi orang yang sudah sampai kebenaran padanya namun dia menolak dengan perasaan bongkak dan benci".
Allah menyebut didalam al-Quran,
35 : 24. Sesungguhnya Kami mengutus kamu dengan membawa kebenaran sebagai pembawa berita gembira dan sebagai pemberi peringatan. Dan tidak ada suatu umatpun melainkan telah ada padanya seorang pemberi peringatan.

6 : 104. Sesungguhnya telah datang dari Tuhanmu bukti-bukti yang terang; maka barangsiapa melihat (kebenaran itu), maka (manfaatnya) bagi dirinya sendiri; dan barangsiapa buta (tidak melihat kebenaran itu), maka kemudharatannya kembali kepadanya. Dan aku (Muhammad) sekali-kali bukanlah pemelihara(mu).

"Ustaz, lelaki memang semua macam tu ke?"
"Mungkin tak semua, tapi perempuan kena sentiasa berjaga-jaga. Elakkanlah ‘fitnah' kepada diri sendiri. Dan lelaki pula, harus hormat martabat dan darjat wanita, jaga dan bimbing mereka ke jalan yang benar...."

T_T having something is like having nothing,

having something is like having nothing,
i know that the one that were nobody to her in words is actually somebody to her in her heart,
do not lie... feelings are hard to be deny..

i've been realize that.. when it is all about the nobody in her words, we always had a fight,
dont talk for few days...
with the sour face all day long so
i just let her with her mood,
and i try to be patient,
maybe she need more time,
that what i've always been telling myself...

My dear ,
stop making fool of yourself,
if u really want something, just go for it,
forget about others,
as sometimes you need to be selfish in life....
dont think about other too much...
Or else you may end up with nothing.....

dont bother about my words, besides i just nobody , only a somebody in your words
dont be afraid of losing a friends, because life is about losing something in order to get something,
i know that u've been thinking to much about what are going to happen to me if u.... and if....if....
Stop that my dear as this day,
u need to let me go or else you never get anything for yourselves...
And one more things, please dont misunderstand about what i've been saying, asked me first...
please.... asked me ... i dont want a small...small thing to be big because of a simple complications... i hate that..besides you are my friend ryte?
Nope..
         You are NOT MY friend but YOU ARE MY SAHABAT.........

if you are afraid of losing me, think about it again...because u'll never lose me as you are a part of my life....
I'm sorry for what i've done, it is may be because of my egoistic behaviour.. I"M AN EGO PERSON..
bear in your mind that, it is OK not to think to much about other, just think about yourself first...

as what u were saying to me that day, "that you are my life", I"M SORRY for being the unhappy part of your life... =((

p/s : please eat and take care of yourself as it is T_T seeing you punish yourself,  mind about your health k dear... you are not wrong, i am wrong.... and I"M SORRY.....

Friday, August 27, 2010

i dont post anything yet.. 
so stop stalking my blog... :P
THERE'S NO MORE TOMORROW

Joy is what fills the heart
which hold within the mysteries of a friend
A passion unknown unto words
Within them fall the tears of all things they endure as one
And from the eyes diamonds fall,
So precious every one

Dear within, the memories they caress with sorrow
And gather them today, for what may come of tomorrow
Priceless
Priceless ever are these moments that we spend with those so dear
Comforting now to know that you are near
Yet there comes a day when I  see the eagle soar
And feel within your hearts
A passion so much more
As we stand beside when that gleam glows in your eyes
What comes of tomorrow
My friend's lost paradise
And though a distant barrier wells up within the heart
There is a joy inside
To know the joy of a dawning start
Standing there beside you on that road  to paradise
Walk side to side, holding each other hand,
But then
I have to say farewell and weep
Knowing that we must also compromise all the memories
And so you  hold them close and whisper in your ear
“You must let her go, she’ll be happy in heaven”

Please take with you these memories.
The sweet one,


Never regret of what you have done to me, as I always happy when I’m with you,
I’m sorry because I’m no longer can walk by your side tomorrow,
No longer can share stories with you,
No longer can see your smile….
I’m Sorry….

I wish and pray for your happiness my dear,






am i?

Am i ask to much? seriously ...
i dunno... what did you like? or dislike?
are mad at me? am i bothering you?
should i or should not i having someone that i care??

but i know when it is the time for me to withdraw....


because i know when u are not happy



p/s : thank you for let me be your friend..

A hole in my heart...

nothing more to be said here.. :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.