Saturday, April 30, 2011

:: Melbourne, Australia ::

teringinnya ana nak menjejakkan kaki di sana. Akhirnya abang ana juga anak pertama emak yang mengikut jejak langkah emak . nak pergi gold coast. Nak berenang dengan ikan lumba-lumba. Nak pegang anak kanggaroo. Nak rasa sejuk2 ala2 chill wind. hehehe.. semua ana nak. tapi terpaksa tengok dalam gambar dulu lah.. InsyaAllah, bercita-cita untuk melanjutkan pelajaran ke luar negara. Doakan kejayaan ana dalam peperiksaan dan moga mencapai cita-cita k.

Sydney
dolphin yg comel


Underwater World


to my dear brother :
take care of yourself and your health.
kalau sejuk, pakai la sweater,
if indoor, buka aircond 27 celcius k.
kalau critical sangat sejuk die, rendam kaki dalam air panas, tak pun minum hot chocolate. hehe
;)

:: test2.. header baru?? ::

sambil2, duduk di rumah dan merehatkan diri. tiba-tiba terbaca komen kawan yang ingin mengajak ana untuk turut belajar buat header comel. Lantas, ana dan dia berkomunikasi melalui skype dan sebagainya. Nak tuntut ilmu masa sekarang, semuanya mudah. ;). teringat dulu, kalau nak buat header comel, ana selalu suruh kawan ana buatkan tetapi sekarang memandangkan kami masing-masing sibuk dengan urusan masing2, jadi ana bertekad untuk belajar sendiri. Supaya mana tahu satu hari nanti dapat pula buatkan header untuk dia. Sebagai bukti saya sayangkan kawan saya. ;)

ini adalah cubaan pertama. Agak kurang kemas sket. kata kawan ana. tapi not bad la buat dalam masa 3 jam selepas menuntut ilmu. A good student katanye. Gelak besar ana. sebab tak sangka pula dia kata ana hanya pandai dalam ICT tapi langsung tidak tahu untuk mengedit gambar. huhu. tak mengapa. Tunggu dlu. Ini saya tengah mengaplikasikan ilmu. Ilmu tanpa amal adalah sia-sia. hehe. Berfalsafah sebentar.

ni header yang baru dicuba....

kalau ade apa2 yang ingin membantu, silalah komen untuk membantu. Ana teringin sangat nak buat header yang comel2. ;)

ini pula yang second version...

header terbaru. Animasi mirip ana. sukeee. ;)

:: i Maybe Mean, but when i Said Sorry i meant it ::

              Yes,this is me.Sometimes I can be bitter than bitter choco. But really,when I said I am sorry I meant it.

                   I cannot satisfy even myself hence it's not a biggie if you are not satisfy with me.Do not forgive me but do accept my humble appologies. Appologies,I meant appologies here..

                 

Friday, April 29, 2011

:: new songs ::

YOU make ME feel BRAND NEW
Everytime i'm in the blues
The encouragement that YOU gave 
Made me stronger, more BRAVE

Not a single word can i say
To show the GRATEFULLNESS that play
Having you CHEER UP my day
In whatever kind of way

Every second we've been together
Were the happiest moment ever
I hope our friendship will never end
Till the day we leave this land. 
 
 
what lies behind us and what lies before us are small matters cmpared to what lies within us..:)

:: Cuti sendiri ;) ::

salam.
sudah lama rasanya tidak melepas lelah dengan menulis. Kalau dulu sentiasa saja ade sajak, lagu, atau apa-apa yang ditulis. Tapi sekarang mungkin sebab terlalu sibuk dengan tugasan dan kekangan masa yang tidak mengizinkan ana untuk menulis. lagipun, peperiksaan final bakal menjelma. Persediaan? sejujurnya. langsung tak bersedia!! huhu. takut pula rasanya nak menduduki peperiksaan nanti. dengan silibus yang masih lagi kabur. Tapi walau apa pun, ana masih ada masa lagi. Berusahalah!! [memujuk hati]

cuti hujung minggu nih terasa lebih seronok. Sebab lebih panjang dari cuti biasa. :) sebabnya? hehe.. Cuti Hari Pekerja lah. dengan ini ana nak gunakan kesempatan yang ada nih untuk mengucapkan selamat Hari Pekerja buat semua yang bekerja dan juga budak2 sekolah yang dapat cuti bersama.

Assignment alhamdulillah. semua sudah selesai. Cume perlu mengemaskini fail-fail dan sebagainya. Tapi itu hal di kampus nanti. hurm, apa ea nk buat cuti nih? Jalan2?

hurm... k la.. ana ada urusan skjp. nnt ana sambung semula. ya

:: jangan selalu difikir ::

Jangan selalu difikir yang derita, sengasara, dan kepayahan akan selalu berpanjangan kerana bimbang akan membawa rasa putus asa pada Tuhan..
sedang sebenarnya ujian itu dalam pelbagai rupa dan bentuk Dia datangkan, 
walau rasa gembira, sihat, lapang, dan berharta yang kita rasakan. 
Cuma, sebaik-baik sesuatu yang kita hadapi, 
semoga itu akan mendekatkan kita kepada Allah lebih lagi..Insya-Allah~


 

Wednesday, April 20, 2011

:: Lama sudah ::

Dah bersarang rasanya blog nih. Bukan lame tak buka selalu saja buka tapi cuma untuk membalas kunjungan kawan2 yg tinggal jejak kt bwh tu. Nak post entry, life now is so busy. VERY busy. and ..... ( sibuk mcm pemimpin negara jea) hehe





Task and Things DONE  :


1. KKP ENGLISH
2. KKP TITAS
3. KKBI FALSAFAH PENDIDIKAN
4. KKBI PERKEMBANGAN KANAK_KANAK
5. KKBI matematik 1- Mari mengenal Nombor
6. KKBI Matematik 2 - Kurikulum Pendidikan Matematik
7. Tugasan PPT - 3
8. ENGLISH ORAL TEST
9. UAK - Titas, Pengurusan Gerko, English
10. EXAM FINAL- on the wayyyyy...................

hehe~ banyak tak? hurm, tugasan sebagai guru pelatih nih memang macam nih sket. Bile sibuk nak makan pun kana curi-curi masa. tapi setakat nih rasa macam dah terlebih makan pula. hehe. makin comeyl ;P.

sekarang nih tengah tunggu nak gi pasar malam pula. hurm, nak makan ape ea nanti. k2 got to go. Diorang tgh tunggu tu. Nanti ana sambung cite lagi k.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.