Wednesday, December 11, 2013

:: For my dear love ::

Assalamualaikum. semua sihat? Alhamdulillah. eh, kenapa tak sabar-sabar nak scroll bawah tu. hehe.. catchy punya title tak smpat pun nak jawab khabar.

ni bukan tipu-tipu tau, memang entry untuk someone yang sangat-sangat special. boleh kata LOVE power of infinity gitu. hehe.. segan la pula.

meh sini, nak bagitahu
for the first time we get to know each other, sangat-sangat la kelakar. Masa tu saya di ipg KDRI. dan Dia belum lagi ketemukan jodoh kami berdua.

Pada tarikh 10 Ogos 2009, Allah telah menghadirkan dia di IPG ini, mendaftar sebagai seorang guru pelatih macam saya. Kelas kebetulan sama. Selama seminggu kami tidak pernah bersua muka. Apa yang saya tau, saya muda setahun dari dia. hehe. :) dia lagi matured la. tp rakpe saya tak kisah. tak sabar rasanya ketika itu untuk berkenalan tapi tak pernah berkesempatan. Harapan semakin menggunung. dup.dub.dup... nervous sangat-sangat. . mana satu la orangnya. selidik-selidik, siasat-siasat, tanya kawan sekelas.. at last baru dapat tahu nama. :D oyeah sangat excited time tu. tp tak pernah tahu yang mana orangnya. hanya berpegang kepada nama. Minggu orientasi semuanya busy.

hari kuliah di bilik kuliah Al-Gazali : kawan-kawan mencuit saya sebaik sahaja dia dan kawan-kawan baru masuk ke kelas.


kawan : " Hana. tu..tu.. tu la dia"

me: "yang mana, ramai tu. segan la. kalau tersilap orang camne. Maluuu  la nanti. :P

kawan : alaa. kalau tersilap dapat la buat kawan baru.

me : "segan la. ana lain, nak ke dia berkenalan dgn kite" [pupuk keberanian]

kawan : "ala, hang ni. pi la. kami support kat belakang."

me : btul ni? kalau silap ana lari keluaq.  hehehe. 

punya la nervous pada masa ni, takut permintaan atau soalan direject direct. REJECTION.
argh, seram sejuk la pula. tambah pula dengan air-cond yang memang sejuk beku. last-last saya pun make a move la. haha.. step by step smpai la kat meja dia dengan kawan-kawan.

dia tengok smbil buat muka hairan. yea la. tibe2 jea datang diri depan senyum sengih2...
memang takut, gabra, cuak.. semua bercampur-campur. last-last tau tak.. soalan yang terkeluar bukannya awak ni nama **** ke?

tapi soalan yang terkeluar :
" awak rumate saya kan?" nama ap?"



jangan pelik-pelik. memang betul dia rumate saya. dan namanya adalah Engku Farahah bt Engku Omar@Mat Ali. hehehe. mesti rasa frust kan? ingatkan baca love life si hana farhana da. yea la kuwt-kuwt dapat merasa nasi kenduri. :D but sorry to say. its not a lover. Its about a friend, that now are my best friend and my soul-sister. Inshaa Allah. A friendship that will lead us hand by hand to Jannatul Firdaus.




sebenarnya nak wish birthday dia. 11.12.13.


a pre-birthday present. :) hope you like it.


May all your wishes comes true my dear. 
I love you and miss you.
Do take care and be happy with your life.
Inshaa Allah we'll meet again.
BFTJ.


forever? yes.






13 comments:

  1. Replies
    1. hehe.. mirip2. planning: kna jejak kasih tgok. mne tau ada bau2 bacang farahah dan farahin lee. hahaha..

      Delete
  2. Huhu. Nice blog laa Hana. Kamu kawan yang comel !! Huhu. Kamu sangat sweet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu2.. xde la. terpengaruh dgn kecomelan ainul afiqah la. :)

      Delete
    2. eyh2..ade pulok lagu tu...haha..

      Delete
    3. hehehe.. ade2.. faktor x. hehe :) gurau2.

      Delete
  3. terharuu, thank you so much. T_______T forever? Yes. Love you sister, till Jannah. BFTJ.

    ReplyDelete
  4. sobs..terharuu. baru perasan tarikh entri ni. melekat smpai 2020. jgn la mcm tu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. knpe pula? sy suke smua org tau kisah CINTA kita. hehe

      Delete
  5. entri yang sama muncul lagi :) happy birthday again to me.tapi sedih, im kinda short term memory person. byk yang sy lupa pada masa lalu. tapi, i know that i love you, forever and always.. till Jannah, In sha Allah.

    ReplyDelete
  6. entri yang sama muncul lagi. again, happy birthday to me. Im kinda short memory person. hardly remember things in the past. but, i know that, i love you, forever and always. till Jannah, in shaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. yeah...thats why this entry muncul lagi. tak make the 'short term memory' of you.. ingt blik..dan ingat lagi.. hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.