Monday, March 28, 2016

LIFE IS NOT FAIR?

YES.
There are sometimes in life make you feel like LIFE is NOT FAIR..

This happened a lot when someone else get an extra longgg holiday. and when it is your turn, you didnt get the approval. Even you really and desperately need it.. :)

Or there is one time you feel like "Bos ni asyik aku je, bukannya takde orang lain nak suruh buat  ni...
Dah menimbum kerja ni dia tambah lagi.."

Or when you give all out in your works (like decorating the class, choral speaking training, etc) and someone did get the chance to posted it on whatsapp/facebook and said that he/she did that. And your boss praise him/her for the great job done..  but you the other way around are less fortunate. Kena perli dan kekadang tu nasib badan kena marah pula dengan boss.


See...?
This what makes we think LIFE IS NOT FAIR... Trust me. We should stop. Stop wasting our time.
As yes, Life is not fair but if we keep thinking about life is not fair to us. We aren't going anywhere..


Why not we try to make it to the bright side.

Be positive.
I'm not saying that we just have to accept everything that people ask us to do. .

so, memang ada orang yang hempas pulas buat kerja tapi dia bukan jenis pukul gendang/ kompang setiap kali nak buat kerja. Dia buat dan selesaikan kerja dia. Without telling anyone or boasting around.

ada juga yang jenis belum buat apa-apa lagi tapi dah pom pang pom pang mentioned and telling people about what he/she going to do...

My advice.
Biar la apa orang nak kata as long as kita buat kerja kita dan masih lagi mengamalkan adab-adab dan akhlak baik. Tak perlu kita nak mengata orang "Alaa.. dia tu buat sikit pun menunjuk".. "Eleh.. aku dah buat banyak rileks je, tak post pun kat FB/whatsapp...

And if someone get an award or reward. Daripada pertikaikan dia layak atau tak, lebih baik kita doakan yang baik-baik untuk dia dan hopefully we can work to get our own award too... Tak perlu pertikaikan apa-apa. And that way, you are going to save your energy a lot. Seriously, dengki phd mengata tu semua consume your energy tau...

So, better kita doakan baik-baik untuk dia dalam diam, sebab nanti akan ada malaikat mendoakan yang sama buat kita.. ^_^




One of my principles,
"If you want to be happy, learn to be happy. Dont ever give up.

Fight for what you want. If you still dont realize, that's what Allah wants us to do. Fight for it. To make sure we deserve it. And it is really worthy...


Thus, Life actually is depend on us how we look at it, and how we face it. Accepting the obstacles and find the way to overcome it. Everything in life happened for a reason.. Only that we need to get used to it. It takes some times.. but you'll survive. :D


The most important thing is :
Trust Him. Remember Him.. and pray to Him. Allah the Al-Mighty...






Thank you for spending your time here.. see you then..

Friday, March 25, 2016

Teaching


It is not a race

Alhamdulillah..
The first day of school. Surely I miss all of them. 2 Cerdik.
The class that I always look forward to see.

New teachers are coming. So, yeay. harapnya dapat jadual yang hampir terisi berkurangan sikit masanya.. Saringan Linus bakal bermula. Semalam, di dalam bilik guru.

"Budak 2 C tu excited sangat farhana masuk.. Miss..Miss panggil. Tapi budak-budak tu behave je akk masuk. takde la nakal sangat. cuma ada yang suka berjalan dalam kelas ja.. Tak macam kelas C pun akak rasa" 


"Biasa la akak.. Budak-budak.. ." and I smiled.


Alhamdulillah, lately there are many positive feedbacks from other teachers.. Syukur.
Ada perkembangan. Masa mereka di Tahun 1 lebih penekanan diberi tentang adab dan sikap. Pdp diteruskan seperti biasa tetapi penekanan lebih kepada adab dan sikap. Jadi, naik Tahun 2 berbincang dengan kelas.. "What do you want me to be?"


antara contoh.

Naik tahun 2 nampaknya mereka juga da semakin matang. Kini class control lebih mudah. dan meskipun Miss terpaksa guna body language semua bagai.. Bercakap pun bagai ayam dengan itik. At least they can understand. and alhamdulillah.. my target for LINUS is archieved and hopefully the number of pupils who can pass grows...

I'll do my best to help my kids.. As they have the rights to grow up and live. Teaching is not easy thats the reality. There are time I felt down. There are time I felt really bad. My mom always tell me, dont teach to strive for the 'A' but teach them to know and understand....

One moment  when I dont know what to do or feel stress. I look back. and think about my intentions. I paste this quotes on my desk.






The mist and beauty


Wednesday, March 23, 2016

hi.. I'm Back...

Assalamualaikum and hi everyone..

I'M BACK


 its been a while since my last posting..
Datang sini untuk sapu-sapu habuk dahulu.. Kemas-kemas apa yang perlu.

Maaf lama tak update. Laptop rosak. dan tak dapat digunakan lagi.. sedih juga. lama sudah dia berbakti . Akhirnya terpaksa menerima keputusan bahawa tak dapat diselamatkan lagi.

But, alhamdulillah meskipun laptop tak ada kerja-kerja, rph, dokumen-dokumen sekolah masih dapat dilakukan. Thanks to my everlasting bestfriend. For lending me the Hp 1 Malaysia netbook.. Thank you so much..... I love you.. ahak. XD

Eventhough it is smaller than mine, but life must go on. There's tonnes of stories happened. But luckily I manage to go through it one by one. Alhamdulillah, Allah ease me throughout everything..

ok. Its done for now. i'll write again then...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.