Monday, April 9, 2012

:: there's a reason behind everything, there are not a coincidence::

"ada la hikmahnya tu" ~pujuk hati

Sunday, April 8, 2012

:: Thank you Allah ::



i need You, Allah. Please help me and show me the way to overcome my problems...
i dont want to give up now. I want to pursue my dreams..
with Your Willing..
 
I believe that Allah is the All Mighty. ;)

:: my first ::

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah, it rain. the atmosphere is refreshing. As last night, i only slept for 2 hours [bad dreams maybe sbb lupa basuh kaki kuwt. hehe ;P] so this morning i'm not feeling well and tired but last night i've learnt something new.. a new experience. The tiredness doesnt affect me so much. But something happened and it affect me. InsyaAllah, hopefully it heals back asap. [doent mean anything to do].

so, let me tell you on what i've learnt: 

>>>>>>>>>>>>>>>> HOW TO MAKE YOUR OWN GOODIE BAG::<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

.....
[mne pula pict ni]

alamak!... seriously i forgot to snap few picts. Tak ley nak tunjuk-tunjuk sini. ;(

My first try.

credit to : Engku Farahah for showing and helping me out with it.... sayang kamu ketat-ketat. ;D

makan buah laici dengan keladi,
nanti ajar saya lagi....


Saturday, April 7, 2012

:: bila jalan-jalan waktu itu::

Assalamualaikum w.b.t.
Sibuk, sibuk.. tapi meskipun sibuk saya tetap curi mencari masa untuk singgah melawat blog ni. selalu singgah baca entry mane2 untuk ikuti perkembangannya.. Best. siyesly best. Seorang yang simple bahasanya tapi semua berkisarkan the real life. apatah lagi life as guru pelatih. ;) hehe. tengah tengok-tengok dan baca yang mana patut tiba2... 



Jom tengok checklist : Arghh...


Assignment :
Pengurusan Bilik Darjah & Tingkah Laku
Hubungan Etnik
Statistik
Resos dalam Matematik
Anatomi & Fisiologi
English for Undergraduates
Report : 
PBS : Anatomi
PBS : Pengakap
Folder :
Anatomi
Pengakap
Pengurusan Bilik Darjah & Tingkah Laku
Presentation :
Pengurusan Bilik Darjah & Tingkah Laku : Vandalisme.
English for Undergraduates : Literature.
Anatomi & Fisiologi : Research on Lymphatic system..


sangat banyak..  patutla rumate da naek serabut+kelam kabut = ribut. 
macam mana la nk susun jadual untuk settlekn nih smua..:(

papepun, kita sama-sama doakan agar segalanya dipermudahkan olehNya.. 
Dia yang Maha Mengetahui mana baik dan buruknya..

Semua itu ada hikmahnya ;;)

Friday, April 6, 2012

:: THINGS to DO! ::

1) tlg burn cd utk HE. dlm tu ade jurnal, GO, esei. 1 grup 1 CD (ahad)
2) tlg siapkan tutorial pn norizah yg kne anta ahad ni
3) siapkan esaimen bi (ahad)
4) esemen bi- utk personal response bg short story, yg keje grup, en ckp wat not
more than 2 pages
5) anta softcopy pbs pj ke email - fakhirahmohd@gmail.com & hardcopy print sendiri
bg kat yaya
6) present resos

the list that going to make me crazy.. huwaa... ;'(
sabar... Amanah dr PKU ;)

:: A progress to be BeTTEr::

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah.. Everything is showing a progress...

:: This is not ::

Assalamualaikum wbt.. Alhamdulillah, thanks to Allah the Merciful as we still got the chance to breath, to live and I still have the chance to share something with you guys..

Lately, i've been busy with a few assignments that are conquering my schedule. There are so many works to do till sometimes i felt 24-hours are never be enough. I need more. We need more. Times to pray, to eat, to rest, to play, to do work, to socialize.. and all those things make me ask for more...

Stress out.
Having a group assignment when no one make a move will make everyone get a headache. the dateline is near but PROGRESSION. There's not.

few days back, i realize something about my class. We're lack of understanding and unity among the class. It show when we're having a hard situation  to make a decision. I bet you guys also facing the same things right? So, i'm 'wonder around' to find the real cause and and least i try to suggest, to help.. but instead of receiving a gratitude of thanks. I got a door bamming right on my face. Quite SURPRISE! What was my fault? But at last, i pampered myself that at least i try to make things better. Maybe this is the test from Allah for me to learn something about it..

To be a learder is not easy.. is true. [need to prepare myself towards it]

Always be positive. ;)

For me, when you stop learning, you stop leading. Like, A good employer will try the best to control the situation and they also will listen to their employees opinions. They dont reject it without hearing the explanation and thing the rational of it.

So, this is my time to start learning to be a leader at least to my friends, my family or an organisation.



p/s : Make your thing done.. ;D

Thursday, April 5, 2012

:: Eseimen oh Assignment ::

masih ada 4 lagi eseimen yang menanti. dan esok akan berkurang satu. Alhamdulillah, moga terasa semakin mudah langkah selepas ni. Resos masih lagi dalam proses. Nak cepat siapkan dan moga yang terbaik dari saya dan rakan sekumpulan, fiqah akan membuahkan hasil yang diinginkan..

sejujurnya sangat berat eseimen pada semester ni, terlalu banyak analisis kajian dan juga penulisan artikel ilmiah. Pening. Sakit kepala. Stress. Sedih. Gembira. Semua sudah bercampur aduk. Tak diakui bukan saja saya malahan kawan-kawan lain juga turut rasa yang sama. Huhu...

teringin nk join majlis2 dan aktiviti sampingan. dah penat mata ni hanya memandang laptop. tapi selepas serabut-serabut dengan eseimen.. dapat telefon emak merupakan waktu yang sangat dinantikan. tapi kekadang apabila leka buat eseimen jam sudah lewat mlm. nk cakap dengan mak, kena lah tunggu esoknya..Sabar ea. ;)

Belajar untuk menjadi seorang yang berguna.

alhamdulillah, nasib baek juga selepas serabut2 ni smua dapat tengok sesuatu yang menggembirakan hati saya di bilik. Senyuman dan tawa menghilangkan segala penat dan lelah... Jadi, just smile and there's nothing you cant overcome memang tepat... Senyum. Ketawa. Gembira.

mission to accomplish : Mukmin Profesional Celik Mata Hati

dan yang paling penting, saya ada Dia untuk menghiburkan hati saya. ;)

Wednesday, April 4, 2012

:: Adam vs Hawa::

Assalammualaikum wbt.
Alhamdullillah, hari ini tidak banyak lecturer ada jadi free. Tapi seperti biasa lumrah kehidupan seorang guru pelatih, hidup tidak akan pernah lengang dengan tugasan dan aktiviti yang perlu dilakukan. Namun begitu, seandainya hati ini ikhlas untuk melakukan sesuatu kerana Dia, InsyaAllah akan dipermudahkan.

Malam ni, ada usrah umum di balai Islam. Alhamdulillah kerana sambutan menggalakkan. Mungkin kerana tajuk aktiviti forum pada malam ini akan cathcy dan sangat best untuk dibualkan.

"Adam vs Hawa: salahkah bersahabat?"

Pelbagai info dan tips2 yang dikongsikan. maka segala-galanya menjadi lebih indah kerana hidup saya pada hari ini dimeriahkan dengan majlis ilmu dan perkongsian yang bermanfaat.


Tahniah kepada ahli panel dan moderator yang sangat santai dan pandai mengendalikan forum. ;)

cant wait for more..

Monday, April 2, 2012

:: Jom.Jom.Jom. JOM kita HEBOH ::

JOM HEBOH di GONG BADAK..

Pertama kali. Tak pernah pergi. Itu lah sebenarnya saya ni. Jarang-jarang sekali nak pergi tempat yang konfem ramai orang. hehe.. bukannya apa tapi malas untuk bersesak-sesak dan berebut parking. ;P

perjalanan bermula pada jam 3 ptg. [stlah siap2 keje semua tau].

Depan MRSM K.TErengganu.


punya berdebar. sebab tak tau macam mana jadinya nanti. tak pernah-pernah saya cuba pergi apatah lagi pergi sendiri. Lain la kalau pergi dengan famili. Kurang skit debarnya. he3..

bauan kereta ditaja oleh Glade. he3. sgt xde keje.
Inilah yang dicari.
baru kenal pada hari tu. ;P


sangat-sangat suke. Pink  ;D

jom kejar buih. Laju kak..
kerongsang roses milik dia ;D

seronok sangat. walaupun bukan seronok sangat Jom Heboh ni [ayat sombong]. tapi sebab dapat luangkan masa bersama dia. Bertambah kenangan kami bersama. Sayang dia. Terima kasih awak sebab sudi temankan saya.

Inilah dia kekasih hati saya. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.