Tuesday, December 4, 2012

:: Contest saya sayang Kamu sahabatku ::


Assalamualaikum semua. Lama sudah rasa tak join contest.

And for this one and only contest that i've been waiting for. JOm-jom join sekali. klik badge miss efeo.








At last. This is one of her wishes. Congratulation dear! You make it comes true.
ok2. berbalik kepada contest ni. Kalau nak join sila klik banner atas tu. [pesanan penaja] :) semua syarat ada situ.





bagi menjawab soalan yang dikemukan


1.Nama anda dan sahabat
Insan yang dinamakan oleh kedua ibu bapa saya Nurul Farhana bt Ismail. tetapi selalunya sahabat akan memanggil nama manja saya Hana @ Ana.

Sahabat saya, Engku Farahah bt Engku Omar@ Mat Ali. saya selalu panggil dia Ah. bkn Ah! yg bunyi mengeluh tu. tp Ah dgn nada manja. hehe..Ahh.. cmni la . :P


2.ceritakan serba sedikit mengenai sahabat anda
Sebenarnya tidak cukup dgn kata-kata untuk menceritakan tentang dia. There's no a perfect word to describe her. Tetapi untuk memastikan agar adil bagi menyertai contest ini, saya cerita sikit-sikit kat bawah ni.

Sahabat saya ni seorang yang lembut wajahnya. Sejuk hati bila memandang sehinggakan ada juga bunyi2 yang ingin dijadikan calon menantu andai ada anak lelaki. hehe. Iras-iras Oki Setiana Dewi dan semestinya Farah Lee juga.


macam mana? ada iras2 x? :)



Sejujurnya pada masa perkenalan kami dahulu, dia seorang yang agak pendiam dan agak malu-malu apabila perlu berada di hadapan khalayak. Namun, yang pasti dia berani. :) berani mencuba. with a little bit motivation she can perform well. Yes, you're braver than you thought you are, sayang. hehe. panggil sayang nanti mesti kna cubit2 manja sebab sikap saya yang suka mengada-ngada. Lemah lembut? yes, she is. but the true her only i know. :) I love the true you. gile2 bersama. tapi memang tak ley dilupakan selepas seminggu orientasi bru dia kenal wajah rumatenya ni. yup. She's my rumate, my BFTJ and my soul sister. :) da mcam kembar dulu, nama nak dekat2 sama Farahah Farhana. Minat pun sama cuma dia lebih berseni saya lebih bersukan. aiyak bersukan la sangat. :p berkepit berdua mana-mana pun. makan sama2. jalan2 sama. gile2 pun sama2. Kalau sekelas dulu lagi la, ramai kawan sekelas takut nk join our group sebab diowg ingt kami dua ni perfectionist. Sebenanrnya bukanla perfectionist, tetapi kami pay more on quality rather than quatity. Kerja lambat sedikit berbanding kawan2 lain tapi tak pernah terlewat hantar tugasan. betul kan?

and one more thing that you really can know about her is she is artistic. bukannya yang lukis2 tu, tetapi craftmaking macam kad, felt dan semua2 tentang kraf dia mesti suke. dulu kami selalu sama2 duduk depan lappy tengok web tentang art pastu plan nak buat tu buat ni. bukan angan2 tapi impian. buktinya, tengok la contest ni. she used to tell me about doing this. tak percaya, i wrote it in my diary. :) dan yg paling obvious kekreativitiannya adalah tempatnya di bilik, ramai yang akan terkonfius major apa yang diambil PSV? MATh? PSV? dan apabila tentang shopping kami bley pusing2 satu hari. without grab anything? hehe selalunya ade juga la satu dua item yang melekat. :P hobi kami selalu amek gambar, pantang ada masa terluang. masa sekelas dulu lagi la, pantang lecturer xd jea mesti akan ada gambar baru dlm sony e c510. 

and the things that are hard to find is loyalty that she has. :) its rare now among us.
eh, sori2 ni bukan sikit-sikit da. sori ya.

3. Kenapa sayang dia?

she always make me happy when she being herself :) and when i look at her, there's a big smile on my face. And i always love her chocolate cake aka brownies tart telur. dan sume yang dia buat la. sedappp.. dan yang paling penting sekali, walaupun saya berjauhan dari umah Kedah-Terengganu, I never feel lonely or sunyi sepi. Sebab selalunya saya akan gembira dengan familynya. :) sangat2 la baik. sampai malu2 segan saya. *blushing.

dan yang terpenting sekali, i always trust her. Because before this i am a different person, but now i'm getting better with her help. that's why i always believe and told her that she can be somebody BIG [important] because she never realize that. :) and she always help me in my difficult time. Best friend is always be at our side through thick and thin. so, there's no doubt that she is my truly best friend and soul-sister. Juga sy tersangat sayang dia sebab dia selalu saja membenarkan saya disisi di saat saya dapat lihat dia mencapai impian2nya. Impian?Banyak...but she works towards it. This is one of the reason why i love her and make her as my role model sister. :) if she wants it, she make sure work to get it. :) oyeah!






pictures? um.. I love photography but having a photo of us together sangat-sangat la jarang. sbb tak ramai dapat shoot gmbar sweet kami bersama. :P hehe. selalunya gambar kami akan camwhore. yeah. we love camwhoring. *sori kalau salah spelling. 






camwhore session : our picture :) sweet memories.






memenuhi syarat-syarat x? :D





pesanan untuk kamu,sahabat :

so, sahabatku sayang. saya sayang kamu kerana Allah jua. Percaya akan diri dan keluarga. Kerana itu yang terpenting dalam hidupmu kini dan selamanya. I believe in you. Help me and correct me when i'm wrong.



4 comments:

  1. wah ! entry best sangat lah . suka3
    dr segmen yg sama :)

    kutahukuadamu99.blogspot.com/2012/11/contest-saya-sayang-kamu-sahabatku.html

    ReplyDelete
  2. sweet nye korang!!! tahniah ye sebab menang ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tenkiu amie. tp Amie la pemenang sebenarnya... :))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.