Wednesday, March 28, 2012

:: Sama tapi tak serupa ::

Assalamualaikum..
Sebenarnya entry kali ini adalah untuk berkongsikan satu cerita yang menarik..

pernahkah kita dengar bahawa kita kembar yang hampir seiras dengan kita yang bukannya adik kembar kita? Saya tak berapa pasti sebenarnya. Namun, kalau tak silap mungkin 5 dan mungkin 7.

Jadi, setakat ini saya selalu saya mendapat teguran daripada rakan yang dikatakan terserempak dengan 'saya' namun saya bertindak seolah-olah tidak langsung mengenali mereka.

Kalau tempat yang dikatakan terserampak itu di area Jitra, atau Kedah boleh saya mengaku. tapi kalau sampai ke Alamanda atau Aquaria, macam mustahil jea.. sebabnya.... saya tak pernah pun sampai sana lagi...

Betull....bukan nak tipu.. jadi kebetulan kali ini pula saya terjumpa kembar rumate saya . Nak tau siapa. sila scroll smpai jumpa...


Ini rumah saya, EFEO
nak tahu sapa kembarnya...........................


__________________________________________________________________________________

agak-agak macam mana orang serupa dengan kita itu rasa kalau bertemu face to face ?
_________________________________________________________________________________

rasanya kan sama tak minat kita dengannya??
____________________________________________________________________________

kalau orang yang kembar kita tu orang yang femes cmne? 
Kite pun akan jadi femes juga ke satu hari nnt?
_____________________________________________________________

dan apa yang pasti, tidak perlulah kita perasan atau saling membanding-banding [compare bahasa mudahnya]

kerana setiap apa yang diciptakan olehNya mempunyai kelebihan, kekurangan dan keunikan yang tersendiri.

oleh itu, bersyukurlah apa yang kita ada dan hargailah pemberianNya..
___________________________________________________



dan inilah kembar rumate saya......



Cuba teka siapa empunya gambar?


3 comments:

  1. hehe, ngarut je. jauh skali. dia sgt comel dan sejuk mata memandang.

    ReplyDelete
  2. ngarut sy ada rasionalnya..cuba tgk lame2. jgn sampai juling udahla...

    kmu pun comel dan sejuk mata hati sy memandang. ;D

    ReplyDelete
  3. maceh ~ :) tak taw jgk tang mne yang serupa tu. biarlah. penilaian msg2. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.