Tuesday, May 12, 2015

From Tatau to Miri

Assalamualaikum wbt semua. Hana doakan semua pembaca blog ini sentiasa sihat dan dirahmati Allah. Alhamdulillah.. Selesai sudah tugas. Menggubal soalan untuk peperiksaan Mei bagi anak muridku. Semoga semua berjaya dengan cemerlang.

Seperti yang dijanjikan Hana kongsikan trip ke Miri pula kali ini..
Untuk info semua, perjalanan dari Tatau ke Miri adalah selama 8 jam.. Semuanya kerana bas dari Tatau ke Bintulu sudah mengambil masa kira-kira 1 jam setengah (bergantung kepada trafik).

Sebaik sahaja sampai di Bintulu, terus ke kaunter bas yang masih lagi ada kekosongan untuk menerima penumpang ke Miri. Agak gamble di saat ini. Back up plan sentiasa ada. Worse come to worst, akan menginap dahulu di medan Inn berdekatan dan akan mengambil bas keesokan paginya.

Alhamdulillah, Allah sudah tetapkan bahawa diri ini akan ke Miri pada hari yang sama.
Disebabkan perjalanan adalah pada waktu malam, jadi tak ada sebarang view atau gambar yang dapat diambil. Namun, bulan ciptaanNya sentiasa menerangi. subhanallah.. cantik. Tiba tepat jam 12.30 malam, alhamdulillah selamat tiba di bumi Miri. Menunggu sahabat untuk datang menjemput di stesen bas.

Pesan emak masih diingatan, agar sentiasa menjaga diri di tempat orang. Beringat..

 
di Miri, suasananya berbeza dengan di Bintulu. suasananya lebih hidup. Lebih bersemangat... Mungkin juga sebab pertama kali menjejakkan kai, jadi rasa bersemangat.. :D

Panjang pula berceloteh.. Hana biar gambar pula berbicara.berjalan di sekitar Miri dan bertemu sahabat, kenalan IPG..
What I love most when travel is the foods... 


( Top (right) : Nasi Goreng AAA, (left) Laksa Sarawak
Bottom (right) bakso, (left) lamb chop)

Actually i forgot the real name of nasi goreng.. Apa yang pasti sedap. dan affordable.. with variety of lauk.


The besties in Miri. A great gathering. I really enjoy listening to their stories.p/s: maaf tak dapat banyak menulis/ bercerita tentang ini. Keadaan diri kurang mengizinkan.
InsyaAllah, next time akan berkongsi lagi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.