Saturday, May 7, 2016

Isra' Dan MIkraj di SK Tatau.

Alhamdulillah.. buat pertama kalinya Sekolah Kebangsaan Tatau telah berjaya mengadakan sambutan sempena Isra' dan Mikraj.

Program ini telah Berjaya dilaksanakan pada 6 Mei 2016 mengikut perancangan yang ditetapkan oleh Ketua Panitia Pendidikan Islam dan juga Pengerusi JAKIS. Program yang melibatkan seramai 20 orang ibu bapa murid dan seramai 38 murid Islam telah dijalankan di Surau SK Tatau. Program ini dimulakan seawal jam 7.30 pagi dengan pendaftaran bagi ibu bapa dan seterusnya tetamu yang hadir berada di dalam surau bagi menunggu majlis bermula.

 


  

 Majlis dimulakan dengan ucapan Pengerusi Majlis oleh cikgu Nazerin dan bacaan doa oleh Ustaz Shauqay. Majlis diteruskan lagi dengan ucapan Tuan Guru Besar. Guru Besar menyatakan dalam ucapannya bahawa kehadiran murid boleh ditingkatkan dengan mengadakan aktiviti-aktiviti yang dapat menarik minat mereka untuk menyertai program. Selesai ucapan , majlis diteruskan dengan slot solat sunat dhuha yang diimamkan oleh Ustaz Saiful Ridhuan.
 Selepas itu, majlis diteruskan dengan slot sembang-sembang ilmu oleh penceramah, Ustaz Mohd Faizal yang menyampaikan mengenai peristiwa Isra’ dan Mikraj.dan akhir sekali yang dinanti-nantikan, pertandingan mewarna dan pertandingan kuiz. Pertandingan mewarna ini untuk Tahap 1. dan Kuiz bagi tahap 2. Disebabkan pada awal paginya, hujan turun sangat lebat, jadi tidak ramai murid Tahap 1 yang hadir pagi untuk tujuan sambutan ini..


Bersungguh-sungguh murid tahap 1 mewarna. Nanti sama-sama kita nantikan pemenang yang akan diumumkan pada perhimpunan akan datang

Walauapapun, tahniah kepada pihak pengajur. Panitia Pendidikan Islam dan semua ahlli dan AJK JAKIS SK Tatau yang berusaha untuk menjayakan sambutan pada kali ini.. InsyaAllah, semoga dengan kerjasama yang kita lakukan dapat mengeratkan hubungan dan menambahkan ilmu kepada murid dan juga dalam kalangan guru..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.