Tuesday, September 14, 2010

Aku suka RAYA dulu......

Raya kali ini x best mcm dulu.... xde rasa kemeriahan hari raya... cume sekadar buat kuih raya, ketupat raya, rendang raya, dan duet raya... duet raya?? X2.. duet raya pun da mkin kurang dpt tahun nih....

KAli ini blik beraya di kampung dah tak macam dlu... rse lenggang jea.. lgpun mungkin sebab kali ini cume dua famili yang blik.. pagi raya kami bertolak dari rumah.. klu x kerana diriku, mungkin dua hari awl kami da bley blik.. :(. tp x mengapa at least blik beraya juga..blik tgk kampung, blik umah arwah tok.. g raya umah long mah (jiran tuk di kampung) dan umah sedara mara yang ade....tp yg sedeynya petang raya , kami da bertolak blik kedah....

abis cerita raya pertama.....


RAYA ke-2...
hari ini aktiviti berjalan seperti bulan posa..sbb kami smua berpuasa.. bagi aku.. mmg wajib kna posa...hehe.
bkn sebab nk kuruskn badan tau...  Arini pun sama x terasa mcm raya.... tunggu kawan2 dtg beraya pun , kebanyakan kawan2 smuanya org KL dan the latest adalah TErengganu....

nk ajk kawan SMJ pun, ade yg da lupa muka yg x comel ni... arini x gi beraya mne2 memandangkan sefamili berposa .. lgpun adik nk ambik PMR jd dia lebih prefer untuk dudk di umah... STUDY...STUDY...ktanya..


tp.. aku rindu raya dulu.... RAYA yang DULu....

sesi fotografi .. =)

ini gambar mse empat daripada lapan famili bhgn penang yang blik beraya... rombongan dri SP, dan Penang sendiri... mmg kecoh.. terutamanya bila mlm raya dan raya pertama.....

bila anak,menantu, cucu semua ade.. =D

13 cucu kesemuanya, ak termasuk ngn cicit-cicit lagi time tu.. ntah cmne la tok mse tu kn.. msti pening kpala ngn keletah anak cucu... klu time ramai2 mcm nih.. knfem dapurla jd tempat bercerita dan bersembang... tua muda...besar kecik...gemuk kurus....bulat bujur smuanya ada...hehe .. smbil buat kuih,masak2 sambil2 bertukar2 cerita... bagi aku mcm ni lah yang dikatakan raya.. lebih ceria dan meriah ngan mcm2 ada....

sehari sebelum raya...

                               suasana pada petang sebelum raya.. tp gambar nih pda tahun 2007...


kemeriahan terasa.. bg kanak2 terutamanya

kemeriahan terasa...kanak-kanak la terutamanya... berinai jari-jemari.. teringat masa kecik dlu2.... sanggup 'keras tangan" semata-mata xnk inai jd comot...hehehe

gotong royong di petang raya
                                                          







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.