Friday, March 7, 2014

:: Kini Bukan lagi Rahsia::

assalamualaikum semua..
semoga semua sentiasa sihat dan dilindungi Allah..

lama rasanya tak singgah ke sini.
Banyak tanggungjawab dan komitmen lain yang perlu dilaksanakan terlebih dahulu.

pejam, celik, pejam celik.. dah masuk minggu ke 7 Hana berpraktikum. 5 minggu lagi tinggal. Masih ada berbaki 3 projek yang perlu bantu pihak sekolah laksanakan. Mural sekolah, papan matematik dan papan English dan juga anjurkan minggu Matematik nanti.

Awal-awal lagi GB dah beritahu, bahawa perkhemahan unit beruniform akan diadakan sebelum kami habis praktikum. Jadi, 1 lagi projek. CAMPING dengan anak-anak murid tersayang..

Minggu ni banyak perkara yang berlaku dan perlu dilakukan. Kantin sekolah pun kadang-kadang ada kesempatan untuk hadir mengisi perut. "Tahan ke? tak lapar ke? " ramai juga yang bertanya. Alhamdulillah, tak pernah rasa lapar yang sampai tak tertahan.

"macam mana macam tu pula?" hehe.. hana ada rahsianya..
jadi, hari ni Hana kongsikan dengan semua sebab ramai juga yang bertanya terutama rakan seIPG

jeng..jeng.. inilah rahsianya...

hehe

sebenarnya bukanlah rahsia pun. tetapi ini lah yang hana amik setiap pagi.
pagi-pagi jam 6.30-6.40 dah turun dari tingkat 3 hostel ke kereta untuk bertolak pergi sekolah. Baliknya pula tak tentu kejap awal, kejapnya 5 petang dan ada juga hari yang sampai 6 petang. fuh.. memang penat kalau dengar cerita macam ni. Tapi dalam satu cara yang lain, I have fun. Exhausted but fun. Mungkin sebab banyak ilmu dan pengalaman yang diperoleh. dan jawapan yang mudah. SAYA MEMANG NAK JADI CIKGU.. :D minat..minat..

jadi, setiap pagi hana akan tuang ESP siap-siap dalam bekas untuk shake2 nanti. dan sebotol air kosong. Sampai je sekolah, punch in dan duduk di meja bilik guru..

shake2 dulu... hehe.. :) sampaikan ada juga yang mengusik "bancuh susu anak ke cikgu?" hehe..
dah hampir setiap pagi, shake dan minum ESP di sekolah gara-gara tak sempat nak breakfast di bilik..
_________________________________________________________

[Cinta Pertamaku]
ESP Shaklee ni memang minuman wajib hana untuk ganti breakfast. Tak sempat nak pergi kantin sebab sekolah mula 7.30pagi. Hana ni memang hantu soya. Jadi, memang sedap giler.. kekadang tu rasa macam nak minum 2-3 kali. tapi tak boleh lebih-lebih.. 2-3 sudu saja sehari. Kalau tak, risau bebankan buah pinggang kita. Sebab teruk dia nak proses. Alhamdulillah, hana memang suka minum air kosong banyak.

sebenarnya hana minum ESP ni untuk kesihatan je, dan ganti breakfast sebab tak sempat nak duduk dan bancuh air cicah biskut kering pagi-pagi.. hehe.. tapi bila ada yang tegur muka nampak lain. berseri dah skit. dulu kusam jer.. hana pun mula cari tentang produk ni.

mula-mula ingatkan kawan-kawan saja-saja mengusik. tetapi bila ada 2-3 orang lecturer yang tegur, terus berbunga-bunga hati dan makin cinta pada ESP. :) InsyaAllah, semoga masalah kulit dan tona kulit dapat diselesaikan. Ikhtiar guna ESP.

banyak manfaat ESP ni..boleh tengok kat sini. Hana ada kongsikan tentang manfaat dan cara amik ESP.

sekarang ni ESP tengah ada PROMO.
jarang-jarang ESP ada promo.. kena rebut ni... :)

kena rebut ni... :)
Hana sebagai pengguna ESP memang dah rasai kesannya. BEST sangat.

Kepada kawan-kawan atau sesiapa yang nak join bisnes ni, inilah masanya anda rebut peluang promo ESP inilah sebabnya:


1) Beli 6 percuma 1 ESP yang bernilai RM 150 harga retail price.

2) Dapat free membership yang bernilai RM 65

3) Dapat bonus lagi hasil dari pembelian 6 ESP
4) Dan kalau anda memang niat bisnes...
jual balik ESP yang anda beli tu, dapat untung runcit.

kepada yang terfikir nak join Shaklee inilah masanya!! Especially untuk peminat ESP macam saya.. 

boleh suggest kepada family/kawan2 yang masih tercari2 supplement yang baik..

jika terdapat sebarang soalan atau nak dapatkan maklumat lanjut, 
boleh pm saya di FB atau whatsapp 019-4025851

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.