Friday, October 9, 2015

Antara Kerja dan Passion

Assalamualaikum semua. Semoga kita semua sentiasa dirahmati dan dilindungi Allah.

Kebiasaannya hari Jumaat adalah hari yang sentiasa dinantikan. Terutamanya bagi mereka yang masih bekerja pada hari Jumaat. Kerana hari esoknya ialah Sabtu. Which means weekend is coming.dan bolehlah meluangkan masa santai-santai dan berehat.


Tapi bulan Oktober ini tiada istilah weekend bagi Hana. Tak dapat la nak bermalas-malasan dan manjakan diri dengan hobi.

Tapi bila difikirkan semula,(having a deep thought). its ok. Paling tidak I have something to do during the weekend. Tak adalah masa habis begitu sahaja, Walaupun realitinya setiap kali weekend sama sahaja dengan aktiviti hari minggu. Cuma tidak perlu hadir ke sekolah dan mengajar. In fact, i cant wait for next monday to come. To meet my dearest adorable kids.

Sempena bulan Kokurikulum, Daerah Tatau menjadi tuan rumah bagi Karnival Anugerah Asrama Terbilang (ASAT) Peringkat Negeri Sarawak... Jadi, anda pasti dapat bayangkan betapa sibuknya kami.


Bila terlalu banyak kerja dan perkara yang perlu dilakukan. Ada feeling rasa penat dan mahu berehat.

Duduk sekejap. Tarik nafas dan pejamkan mata.
bayangkan the happiest moment.. A memorable one.
and relax.. Enjoy the moment...You can really feel it. 
Calmness and a strength that will actually helps you feels better..


Open your eyes. And continue your work.

Ok. Perlu siapkan persiapan untuk penganjuran public speaking sekolah menengah esok. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. InsyaAllah...

Akan diupdate lagi. ^_^ 
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.