Tuesday, June 3, 2014

:: Nikah de Besut : Part 2 ::

Assalamualaikum wbt.
apa khabar semua? Harap semua sihat sentiasa.

aha.. macam yang Hana dah janjikan sebelum ni. nak tahu janji apa boleh klik Akad de Besut.
Alhamdulillah, akad nikah pada malamnya berjalan dengan lancar.

malamnya memang tak lena tido malam. sebab excited nak tunggu resepsi. ehehe. mengalahkan pengantin pula. tapi apa yang pasti pengantin cool je.

The next morning.
pagi-pagi lagi siapkan apa-apa yang patut. siapkan props untuk photobooth dan susun hantaran semua.
goodies.. memang semua dah siapkan. tunggu tetamu datang je nanti.



ni site untuk photobooth dan guestbook. semua disediakan sendiri oleh pengantin tau. Kite cuma tolong-tolong je. She's good in making nice guessbook. yang lain semua cantik-cantik, tuan punya pun buat last minute. nasib sempat siapkan. kalau berminat nak order, boleh tinjau sini





















antara klasmates yang hadir. Sangat-sangat suke tengok semua gathering sebelum last semester. Going to miss everyone.. maaf ye kite culik gambar instag awok, dani. Nanti kite belanja makan eskrem..







at last, ini la satu-satunya gambar yang ada 3 of us. The King, The Queen and me.. (the dayang kuwt.. haha)
sengih sampai ke telinga tu.. memang excited bila dapat tengok diorang berjaya ke jinjang pelamin. 
Their love story? hehe.. Is an interesting one. Lebih best kalau minta diorang citer sendiri.
 =P






left : lovely bride's mom.. A caring and loving mom.
terima kasih makcik sebab selalu terima saya ke rumah biarpun saya ni jenis kuat makan. nasi berpinggan-pinggan. malu tapi mahu. sudahla kuat makan pastu setiap kali balik mesti ada surprise. Dapat itu la, ini la. yang paling best, memang rasa at home. malu chek (saya dlm kedah) walaupun ada jauh dari kedah, tak pernah rasa sunyi sebab they treat me as a family.

mesti rindu nanti nak jumpa dan sembang-sembang... 




the bride. jenis motherly type. buktinya: baby ni nangis mula-mula tu, pengantin pegang terus diam dan tertido. nampak sangat sedap kan pengantin dukung.. hehe





Mr Right? hehe. ni klasmate Hana. Syazwan. One of the boys yang hadir. Yang lain tak sempat nak amik gambar. maaf la. tau tak? tulisan die memang macam font komputer gitu.. jeles sangat. and a bright student ni.. highly recommended kalau ada makcik2 nak buat jadi menantu.. :D






and this is the bride and hana. sembunyi belakang pengantin sebab malu segan nak bergambar. caya tak? ahaks..tudung kami serupa but it doesnt mean anything k. Ada juga yang sempat usik, tudung dah sama, tak lama da tu nak bagi kad.. kad? ada-ada, kad bussiness .. haha




she's looking for Prince Charming. Ops.. found sudah..






tulang belakang majlis. They help make it runs well. Going to miss you.
Nik Zulaikha dan Tasneem







Ika... friendly one. itjust takes a second for you to get in well with her. Believe me. eh, tengok gambar ni baru perasan. Tak sempat amik gambar kat photobooth. haha.. memang thorbaik..


ok lah. setakat ni saja Hana sharekan.. Mata da mula nak pejam. hari ini sibuk sikit dengan urusan di rumah..
Maafla. banyak ke laut. dan maaf juga kepada yang menanti gambar photoshoot. Hana tak ikut sekali dengan pengantin sebab malam tu dah nak bertolak pulang. sayangnyer tak join skali? hehe.. yup. wedding only once but doesnt mean i'm not there for photoshoot saya tak sayang die kan?

InsyaAllah, nanti Hana akan cuba usahakan untuk semua dapat tengok gambar-gambar tu.. sekarang ni tak boleh lagi, pengantin nak gi jejalan dulu. nanti die akan share dengan Hana.



 Papepun, hope you enjoy the entry...

selamat malam..

p/s: Tenkiu ah n jemi sebab hantarkan kitaorang kat stesen bas walaupun you guys obviously penat. 
sayang korunk ketat-ketat

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.