Wednesday, June 11, 2014

:: Kahwin, photoshoot dan oh tidak sunburn... ::

Assalamualaikum wbt.

Apa khabar semua? semoga sentiasa dirahmati Allah selalu.

Hari ni dah 11 Jun. Sekejap je masa berlalu. Cuti masih berbaki 2 minggu lagi.
dan alhamdulillah, sehingga kini ramai sudah sahabat-sahabat yang dah selamat membina masjid.

8 Jun lepas, Hana ke Sungai Petani. Attend kenduri klasmates matematik. Nurul Syazwani & Firdaus Khir.

Kenduri ni dekat Kg Jawa. Jadi, nak ke sana Hana tumpang sahabat Hana, Azimah Rahman. Hana, Azimah dan juga adik matematik kami, Farah Solehah.

Bertiga. memang meriah la sepanjang perjalanan tot.tet.tot.tet.. sembang-sembang isi masa. Alhamdulillah, tepat jam 12 kami selamat sampai ke rumah pengantin.

dan sebab di kampung suasana bergotong-royong tu masih ada. Meriah suasana.
yang tak boleh dilupakan dan seronoknya adalah time mula-mula sampai ke rumah pengantin, DJ sedang mainkan lagu dan mengalu-alukan kedatangan tetamu.

dan rakan-rakan Hana yang dari Terengganu, kebanyakannya tak pernah menghadiri kenduri seperti ini. Mungkin ini yang dikatakan keunikkan kenduri kahwin di Kedah.
*sambil nyanyi lagu "Negeri Kedah kebanggaanku..Hijau kuning lambang negeriku"


Suasana meriah.

Selesai makan, kami berjumpa pengantin. Sempat berkongsi ilmu fotografi dengan Atieqah Jalani,merangkap photographer of the day.
Fuh, rasa macam jadi photographer wedding lak. Suruh pose itu ini.





Selesai kenduri kami ke bendang (sawah padi).

ramai teringin nak bergambar di bendang. so, memang macam rusa masuk kampung jumpa bendang.
Pose sana sini. Jalan naik batas (lorong sawah) ramai-ramai .Selfie beramai-ramai..

dengan matahari terpacak di atas kepala, fuhh... memang pejam celik mata. Silauuu...
memang habis burn. boleh rasa bahang sunburnnya..

tapi tetap dilayan juga feeling-feeling photoshoot tepi sawah..




 



habis sunburn muka. baru ingat nak cerahkan sikit cuti ni.hehe

and then baru ingat, Vitamin E kesayanganku.

sebelum tido, terus ambil vitamin E dan jadikan sebagai mask. moga cepat baik ^_^

nak tahu manfaat vitamin E pada kita, bleh tengok sini

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.