Tuesday, June 3, 2014

:: Nikah de Besut : Part 1 ::

Assalamualaikum semua. 
Alhamdulillah, selamat sampai ke Jitra,Kedah.

Rindu giler suasana Jitra. Memang la orang cakap "Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri" memang best hujan batu di negeri sendiri. hehe.

Minggu lepas, Hana bertolak balik ke Terengganu . Cuti da abis? On no.no.. belum lagi. Tapi ke Terengganu untuk majlis perkahwinan rumate yang tercinta dan chuwiit gitu. 

pelbagai dugaan nak ke sana. dari kisah tiket bas, sehinggalah ke wad kecemasan. Tapi alhamdulillah, we still manage to be in Terengganu like we want. yup. Hana bertolak ke Terengganu bersama adik. Nak bawa dia jalan-jalan tengok negeri Pantai Timur kononnya. 

Tepat pada 28 Mei 2014, jam 7.30mlm. Kami menjejakkan kaki ke bumi Besut Terengganu. Tak sempat nak ambil gambar masa ni sebab masing-masing letih naik bas. 12 jam. memang letih pusing sana pusing sini. Nasib baik tak sampai jalan-jalan keliling bas. Maklumlah penumpang campur dengan driver semua 6 orang je. Awesome tak? memang rasa bas tu Hana yang punya. 

Malam tu kami (bakal pengantin, kak yin, Ika) semua pakat-pakat busy dengan majlis berinai. Inaikan jari jemari pengantin dan juga jari jemari sendiri. Nak juga merasa kan.. hehe..

dan esok paginya, busy bergotong-royong. Kenduri ni semua sendiri tau. Dari pelamin, baju pengantin, dulang hantaran semuanya sendiri. Memang daboom la. Kagum Hana. memang syok (gumbira sangat). potong-potong bawang, basuh ayam, susun itu, susun ini... 

dan malamnya baru sempat nak santai-santai pegang kamera. hehe.. hana tak pandai selfie jadi tak banyak gambar sendiri. Ni Hana ada gambar-gambar untuk tatapan semua.


ni gegurl Matematik yang sampai awal. geng kami buat hingaq (bising yang mesra). 
1 sudah lagi 24 in the row.



ini gegurl maths yang memang santai. yang paling kanan sekali tu memang otak puitis abis la. 
memang sekali update status, pergh... mantap.. ^_^ nampak je cenggitu.




ni sesi dengan pengantin. Nampak tak semua excited. Tak sabar nak tunggu turn masing-masing.. hehe




dan ni la pengantinnya. My only rumate and bestfriend. 
5 tahun kami bersama. suka dan duka, gila2 bersama. 
but now, she is someone's wife. Tak boleh buat perangai gile2 da tau? hehe




and this is her. the Queen of the night. and the little princess of my heart. Engku Nur Hanee.
Hanee ni memang sebijik macam ciksu die. Cute.Manja.Nakal.Degil. Hahaha.. selalu tengok rumate, tengok hanee. dan rasa macam sekejap je masa berlalu. Time do flies kan.. 
but I love both of them forever.



setakat ni dulu, Hana share tentang majlis ni. InsyaAllah, nanti Hana akan update time resepsi pula. 

dear my rumate sayang and incik suami,semoga berbahagia hingga ke anak cucubercinta sehingga ke syurga,Life is about give and take.

ah,I believe that you can be a good wife, a bestfriend, and a good mom to your hubby children soon. InsyaAllah, till Jannah you'll be together. Life will help you to get through things.

Dear Incik Suami rumate,
 I believe you can take care my soul sister. be a good husband and her bestfriend till forever k. Dont hurt her feelings. She maybe not a great cook, but she cook from her heart. hehe..

cepat-cepat proses baby tau. :) sayang semua. xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku di sini..

Aku mula mencari titik mula. Aku mencari rahmat dan belas ehsan-Nya. Aku mencari kasih-Nya yang sempurna. Dan aku merasakan hati dan jiwa mula bersatu dengan diri yang hilang tadi, mulai tenteram.